Outils pour utilisateurs

Outils du site


transparencia:cadas:abelrgnbrucada:2017-04-20_gbelrgnbrucada_pce_168-17-avis:start

Avis 168

Transposition

Gewestelijke Commissie voor de toegang tôt bestuursdocumenten van net Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Advies 168.17
In zake: mevr. Els VAN HOVER / gemeente Sint-Jans-Molenbeek
Artikel 20 van de ordonnantie van 30 maart 1995 'betreffende de openbaarheid van bestuur'

==== I. Voorwerp van de aanvraag en feiten ====
  *  
1. De verzoeker vraagt bij brief van 25 januari 2017 aan de gemeente Sint-Jans-Molenbeek om een beschrijving te geven van de plaats "waar de 3 exemplaren van de rode affiche werden aangebracht voor de 'suivi de demande d'affichage'", die de verzoeker identificeert in zijn aanvraag. Tevens verzoekt hij dat bijkomende inlichtingen inzake (de manier van) het aanbrengen van de affiches en de contrôle hierop, worden bezorgd.

2. Wegens het uitblijven van een antwoord van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, dient de verzoeker in toepassing van artikel 20 van de ordonnantie van 30 maart 1995 'betreffende de openbaarheid van bestuur' bij brief van 30 maart 2017 een verzoek tôt heroverweging in. Tevens wordt verzocht dat de Gewestelijke Commissie voor de toegang tôt bestuursdocumenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (hierna: de Commissie) een advies geeft.


==== III. Ontvankelijkheid ====
  *  
3. Uit het verzoek tôt heroverweging blijkt ontegensprekelijk dat de verzoeker het bezorgen van inlichtingen door de gemeente beoogt en geen inzage van documenten. Vragen om welbepaalde inlichtingen die (nog) niet gematerialiseerd zijn op een bepaalde drager, zijn geen vragen om toegang tôt een bestuursdocument of om uitleg "over" een dergelijk bestuursdocument.

2
4.   De adviesaanvraag is bijgevolg onontvankelijk. III, Besluit
De aanvraag van mevr. Els Van Hover is onontvankelijk.

De Commissie gaf dit advies in haar zitting van 20 april 2017 op verslag van F. Eggermont, waarop aanwezig waren de heer M. Leroy, voorzitter, de dames en heren L. Therry, A.-F. Vokar, C. Aerts, F. Eggermont en M.-A. t'Kint, secretaris wnd.


De Secretaris wnd. De Voorzitter
M-A t'KINT M. LEROY
transparencia/cadas/abelrgnbrucada/2017-04-20_gbelrgnbrucada_pce_168-17-avis/start.txt · Dernière modification : 2017/10/23 21:50 de 127.0.0.1