Outils pour utilisateurs

Outils du site


transparencia:cadas:abelrgnbrucada:2015-06-04_abelbrucada_avis-097-15:start

Avis 097-15

Transposition

GEWESTELIJKE COMMISSIE VOOR DE TOEGANG TOT DE BESTUURSDOCUMENTEN VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST
Advies nr. 097.15
Toepassing van artikel 20 van de ordonnantie van 30 maart 1995 betreffende de
openbaarheid van bestuur
Inzake: Verhaeghe Reginaid, wonende te 3000 Leuven, Geldenaaksevest 64
1. Voorwerp van het verzoek om advies:\\
Bij brief van 5 mei 2015 werd aan de GCTB een "aanvraagformulier passieve openbaarheid van bestuur" toegezonden waarbij wordt verzocht "de toelating tôt heroverwegingneming van bestuursdocumenten zijnde de werknota's van 18 en 28 juni 2014 die door psd mevrouw Scheepers en de heer Dewit werden gebruikt inzake opname te Beemem. Tegelijkertijd zal ook via IBZ aanvraag worden ingediend terheroverweging".

2. Onderzoek van het verzoek om advies:\\
Enerzijds, dient er te worden vastgesteld dat het verzoek gericht aan de Gewestelijke Commissie voor de Toegang tôt de Bestuursdocumenten van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest vermoedelijk gericht diende te worden aan de Fédérale Commissie voor de toegang tôt en het hergebruik van bestuursdocumenten.

Op 13 april jl. heeft laatstgenoemde Commissie immers geoordeeld dat een aanvraag om advies met quasi hetzelfde onderwerp niet ontvankelijk is tôt zolang de desbetreffende aanvrager heeft aangetoond dat hij zijn verzoek tôt heroverweging aan de FOD Justitie tegelijkertijd met zijn verzoek tôt advies aan de Fédérale Commissie heeft bezorgd.

Indien het bovenvermelde klopt, dient verzoeker zich te wenden tôt de Fédérale Commissie voor de toegang tôt en het hergebruik van bestuursdocumenten (FOD Binnenlandse Zaken, Koloniënstraat 11 te 1000 Brussel). Hij dient tevens de formaliteiten van de Wet van 11 april 1994 betreffende de openbaarheid van bestuur te respecteren.

Anderzijds, is het verzoek om advies bij de Gewestelijke Commissie voor de Toegang tôt de Bestuursdocumenten van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest onontvankelijk omdat ze kennelijk te vaag is en niet voldoet aan het bepaalde van artike! 20 van de Ordonnantie van 30 maart 1995 betreffende de openbaarheid van bestuur (geen spoor van enig verzoek tôt heroverweging gericht aan een gewestelijke administratieve overheid).

Het verzoek om advies ingediend bij de Gewestelijke Commissie voor de Toegang tôt de Bestuursdocumenten van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest is derhalve onontvankelijk.

De Commissie verleende haar advies op 4 juni 2015 op verslag van Mw. Lynn Therry. Hebben deelgenomen aan de beraadslaging, de dames en heren M. Leroy (Voorzitter), Valérie Goret, Lynn Therry, Kaat Leus, Joëlle Sautois. Heeft ook de zitting bijgewoond Anne-Françoise Vokar, en K. Maerten, secretaris.

De Secretaris, De Voorzitter,
K. MAERTEN M
transparencia/cadas/abelrgnbrucada/2015-06-04_abelbrucada_avis-097-15/start.txt · Dernière modification : 2017/10/20 02:14 de 90.86.158.26