Outils pour utilisateurs

Outils du site


transparencia:cadas:abelrgnbrucada:1997-11-21_abelbrucada_avis-04-97:start

Avis 04-97

Transposition

Roi n°: 04/97
BRUSSE1S HOOFDSTEDELITK GEWBST ADYIES
VAN DE COMMÎSSIE VOOR DE TOEGANG TOT DE BESTUURSPOCUMENTEN
Die door de heer Peter LEMMENS is aangezocht omirent een verzoek om advies dat op 31 oktober geregistreerd en als volgt geformuleerd is :
" Mij beroepend op de Brasselse Gewestelijke Ordonnance van 30 m a art 1995 over de openbaarheid van bestuur , zond ik op 31 juli laatstîeden een schrijven naar de Ukkelse maatschappij voor huisvesting . Hierin vroeg ik hen naar de meest récente statistische informatie over het aantal vreemdelingen, zowel van binnen als van buiten de Europese Unie, die bij hun een woning betrekken. Ik informeerde in hetzelfde schrijven ook naar het aantal Nederlandstaligen, respectievelrjk Franstaligen die een woning betrekken uit htm aanbod .
Het bestuur van deze huisvestingsmaatschappij verschool zich bij haar antwoord achter een drogreden om niet op mijn vraag in te moeten gaan . Ook op een tweede schrijven van mijnentwege - waarbij ik ondermeer verwees naar het antwoord dat hun voogdijoverheid, staatssecretaris Tomas, op een schriftelijke vraag van CVP -volksvertegenwoordigster Grouweîs gaf, en waarin hij duidelijk stelde dat hun insteiling onderworpen is aan de bepalingen van de Ordonnantie van 30 m a art 1995 omirent de openbaarheid van bestuur ( Bulletin van vragen en antwocrden van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 20/6/97, p . 2505 - 2506 ) - werd niet op afdoendé wijze geantwoord.
Šo&r -S'A Hj»
Aangezien de Irtformatie die ik bij de faa^vestingsmaatschappîjen opvroeg in geen enkel opzicht als behorend tôt de privé - levenssfeer kan beschouwd worden ( nergens is er immers sprake van personen ) en deze documentatie louter van statistische aard is, ben ik van mening hierop wettelijk recht te hebben . Bij deze wens ik dan ook een klacht neer te ïeggen tegen deze htûsvesrmgsmaafcscnappij en doe ik beroep op de Gewestelijke Commissie voor de toegang tôt de bestuursdocumenten. Gelieve als bijlage mijn briefwisseiing met hogergenoemde hinsvestingsmaatschappij te vinden . "
Zonder in te gaan op de vraag of de Ukkelse Maatschappij voor de Huisvesting al dan niet afhangt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet worden vastgesteld dat de door de heer Peter LEMMENS gevraagde informatie niet bestaat onder de verni van een bestuursdocument in de zin van art 3-2° van de ordonnance van 30 m a art 1995 betreffende de openbaarheid van bestuur .
De commissie werd samengesteld uit :
de heer Ch. - L . Closset, voorzitter .
de heren M . Artiges en J. Dujardin, effectieve leden
Mevrouw C . Benedek, effectief lid .
de heer L . Van den Bossche, plaatsvervangend lid .
de heer A . von zur Mùhlen, secretaris .
Het verslag werd voorgesteld door de heer J. DUJARDIN
Voor de Commissie
De Secretaris, De Voorzitter,
A. VON ZUR MUHLEN CH.-L. CLOSSET
transparencia/cadas/abelrgnbrucada/1997-11-21_abelbrucada_avis-04-97/start.txt · Dernière modification : 2017/10/20 02:14 de 90.86.158.26